Iako je otac podučavao i pevanju, Nick je sebe pre svega doživljavala kao basistkinju, čak je planirano da njen debi album „Just in the Nik of Time” bude kompletno instrumentalan, ali je producent insistirao da na albumu bude i njen vokal – a tu ideju je zdušno podržao i već pomenutiu Dave Stewart koji je bio u susednom studiju. I ne samo to –Stewart je u više navrata pozivao Nick West da mu se priključi u nekim od njegovih projekata– i kao basistkinja i kao pevačica. Kada je čuo njenu obradu “Back in Black” (AC/DC) jedan od njenih fanova je postao i pevač Steven Tyler ( Aerosmith ): “Osetio sam energiju te devojke već prvi put kada sam bio u istoj prostoriji sa njom – znao sam da je nešto specijalno već i na osnovu njene frizure” – rekao je tada Tyler. Njen obožavalac je i Flea (RHCP) ali i pevač sa kojim je upoređuju: kada je čuo njenu obradu “Teen Town” legendarne grupe Weather Report – Lenny Kravitz je poželeo da je lično upozna.

Njene fotografije bile su na naslovnim stranama “Bass Musician Magazine”, “Bass Player”, “Bass Quarterly” (Nemačka) i “Bass Magazine” (Japan). Bila jedan od prvih muzičara koji su svirali na prvom šestožičanom “Fender” basu, a Nick West je i zaštitno lice nove linije bas gitara “Dimension Bass” ove slavne kompanije (u čijem je razvoju i učestvovala), kao i bas pojačala “Black Beauty” kompanije SWR. Fotografiju koja promoviše taj proizvod – odabrao je lično Marcus Miller.
Uz sve to, Nick West je i osmislila kampanju “Queens of strings” koja pronalazi i pomaže muzičku edukaciju talentovanih devojaka.

Američka fank basistkinja, pevačica i tekstopisac, Nik West, nastupiće 26. marta u sklopu koncertnog serijala Musicology Barcaffe Sessions, u beogradskom klubu Bitefartcafe.

Ulaznice su u prodaji po ceni 1200 rsd.
TICKETS.rs
DDticket.rs

KONTAKTIRAJTE NAS