Nakon uspešne letnje sezone i koncerata Snarky Puppy-ja, Arrested Development-a, Hooverphonic-a, Maria Biondi-ja, zimsku sezonu ovogodišnjeg Musicology Sessions koncertnog serijala otvorila je poznata holandska umetnica Kovacs, a 7. oktrobra očekuje nas koncert progresivnog Moonchild sastava. Oni nam dolaze pravo iz Los Angeles-a, u BitefArtCafe, jedini klub koji u Beogradu nastavlja da promoviše prave kulturne vrednosti. 

Direktno iz LA, centra svih kulturnih dešavanja, dolazi nam sastav koji predstavlja miks progresivne muzikalnosti sa klasičnim i opuštenim, snažno povezan sa nasleđem zapadne obale tokom decenija. Rezultat desetogodišnjeg zajedničkog rada i rasta, njihov novi album „Starfruit“ pokazuje poštovanje, muzičko razumevanje i ljubav koju trio gaji, kako jedni prema drugima, tako i prema ostalim saradnicima na albumu. Gosti na izdanju iz 2022. godine bili su Tank and The Bangas, Lalah Hathaway, Alex Isley…  Ovim albumom donose nam pregršt prelepih melodija, harmonija i ličnih tekstova. Njihova prethodna izdanja ,,Little Ghost”, ,,Voyager”, ,,Please Rewind” and ,,Be Free” priznata su od strane najcenjenijih urednika BBC-a, Jazz FM-a , Worldwide FM-a i KEXP-a. Ljubav prema ovim izdanjima iskazali su i The Fader, Paste, Soul Bounce, Complek, Echoes, Saint Heron, Okaiplaier i NPR, a njihov nastup na Tiny Desk Sessions muzičkom podkastu zabeležio je preko 3 i po miliona pregleda, zajedno sa 100 miliona na na platformama Spotify i Apple Music, kao i 15+ miliona na Youtubu. 

Članovi benda Amber Navran, Maks Brik i Andris Metson, povezali su se 2011. godine zbog sličnih muzičkih ukusa i preferencija. Priznanja za njihovu muziku odali su im velikani poput Jill Scott, DJ Jazzy Jeff, Robert Glaspera, a Stevie Wonder ih je nakon što je čuo njihov debi album ,,Be Free” pozvao grupu da otvori njegov godišnji dobrotvorni koncert House Full of Tois.

Tokom turneje Little Ghost US 2019, bend je koristio svoju platformu da promoviše lokalne dobrotvorne organizacije u svakom gradu u kojem su svirali.

Ne propustite ovaj nezaobilazni koncert koji je MUST-LISTEN! Zabeležite 7.oktobar u svoje kalendare, a mi vas čekamo na dobro poznatom mestu u Mitropolita Petra 8. VIDIMO SE U BITEFARTCAFE KLUBU!

Ulaznice za koncert dostupne su na sajtu new.tickets.rs, kao i na prodajnim objektima Tickets-a.