Izraelski kompozitor, producent, filmski stvaralac i multinstrumentalnista, Kutiman, po prvi put će se predstaviti beogradskoj publici, 31.maja u klubu BitefArtCafe.

Na koncertima će predstaviti svoje šesto studijsko izdanje ,,Open”, objavljeno u oktobru 2022. godine. Ovim albumom donosi dvanaest psihodeličnih numera inspirisanih klasičnim soul-om i srednjeistočnom influesom.

Nakon devet godina izolacije i dubokog uranjanja u studiranje muzike, ali i života i sebe, Kutiman se vraća u grad i uspostavlja vezu sa društvom, prihvatajući svoje korene i dobrodošlicu nepoznatog. Svojom muzikom predstavlja svežu reinterpretaciju svojih eklektičnih zvučnih rešenja.

Kutiman, čije je pravo ime Ophir Kutiel, se preselio u Tel Aviv sa sedamnaest godina da bi studirao džez na prestižnom muzičkom koledžu Rimon, ali je pravu muzičku edukaciju stekao radeći u prodavnici gde je slušao Parliament, Amon Tobin, trip-hop i jungle, što je postalo osnova njegovog najnovijeg albuma Open.

Kutimanova muzika je uticajna kombinacija različitih stilova, uključujući muziku J Dilla tribute benda Abstract Orchestra, muziku ,,Tosca” i ,,DJ Vadim”-a, savremene indie umetnike poput Michaela Kiwanuke i Johnny-ja Marr-a, psihodelični zvuk, thajski funk, afrobit/jazz fuziju, gitarske linije i meditativne zvukove inspirisane Johnom Coltraneom. Kutiman koristi ove različite uticaje kako bi stvorio zarazni gruv koji nastavlja da se razvija i širi.

Datum: 31.maj 

Vrata kluba otvaramo u 20:30

Koncert počinje u 22h

SVE ULAZNICE SU ZA STAJANJE

*ograničena rezervacija stolova i separea samo nakon kupovine ulaznica

– BARSKI STOLOVI su za minimum 4 osobe i imaju po dve stolice; 

– SEPAREI su za minimum 6 osoba i ne podrazumeva sedeća mesta za sve osobe (ovo zavisi od pozicije separea i broja osoba koje rezervišu)

*Ulaznica bez rezervacije ne podrazumeva mesto za stolom, pultom ili u separeu i broj rezervacija je ograničen.

Informacije i rezervacije: 063594294 & 063594054

***Na koncertima postoji starosno ograničenje 18+ zbog bezbednosti mališana i zakonskog propisa koji se odnosi na zaštitu maloletnika.