Svetski poznati muzičari Michael League i Bill Laurance će nastupiti 3. novembra u BitefArtCafe klubu kao deo prestižnog koncertnog serijala Musicology Sessions. Ovaj koncert obeležiće njihov prvi zajednički duo nastup u Beogradu, predstavljajući publici jedinstven zvuk izvan njihovih uobičajenih projekata.

Sama pomisao na Majkl Liga i Bil Lorensa odmah asocira na Snarky Puppy. Prošlo je skoro dvadeset godina od kada je basista i multi-instrumentalista, rođen u južnoj Kaliforniji, Majkl Lig, osnovao globalno priznati kolektiv koji je osvojio četiri GRAMMY nagrade. Kada je reč o klavijaturisti Bil Lorensu, koji je poreklom iz Londona, on je gotovo isto toliko dugo deo ove avanture širom sveta kao i Lig.

Majkl, koji je već tri puta posetio Beograd, dva puta sa svojim bendom Snarky Puppy i jednom sa Bokante-om, najavljuje da će ovaj nastup biti nešto potpuno novo i drugačije. Ovoga puta, zajedno sa Bil Lorensom, predstaviće novi projekat koji istražuje intimnost i dubinu akustičnih instrumenata, suprotno od energičnog zvuka na koji smo navikli.

Album “Where You Wish You Were”, njihov prvi duo album, deluje u isto vreme kao logičan razvoj događaja, ali i iznenađenje. Ono što je posebno iznenađujuće, osim formata dua sa svojim smanjenim i koncentrisanim pristupom, je poseban zvučni i stilski karakter muzike. Majkl Lig ovde preuzima sasvim drugačiju ulogu u odnosu na onu koju ima u Snarky Puppy. Prvenstveno poznat kao bas gitarista inspirisan džezom i gruvom, na albumu svira niz uglavnom žičanih instrumenata bez pragova meditenskog i orijentalnog porekla, pre svega oud, ali i posebnu konstruisanu akustičnu i električnu gitaru i zapadno-afričku liru, ngoni. Svi ovi instrumenti imaju sposobnost da imitiraju glas, a takođe nude mikrotonske mogućnosti koje daleko prevazilaze norme zapadne muzike. Bil Lorens, koji u svojim projektima, kao i sa Snarky Puppy, često kombinuje klavir i različite sint zvukove, orkestarske aranžmane i digitalne zvučne pejzaže, ovde se u potpunosti fokusira na mogućnosti akustičnog klavira, koji je ‘pripremljen’ dodatnim filcom kako bi se prigušile žice.

Lorens i Lig su se potpuno zaljubili u ideju da urade nešto drugačije od Snarky Puppy, koji je nedavno napunio Vemblijevu arenu u Londonu sa kapacitetom od 12.500 mesta. Duo je imao ideju da svede svoju muziku. Snimanje im je pružilo dugo očekivanu priliku da istraže intimnost, krhkost i jasnoću koja postoji u odnosu između dva muzičara; to je bilo nešto što su obojica želeli da postignu. “Mislim da nas obojicu, Majkla i mene, pokreće ideja o pomeranju granica, što je važno.” navodi Lorens. “Svaka kompoziciona ideja ima veliku težinu, i sve ima veoma specifičnu svrhu. Nije bilo ritam sekcije iza koje bismo se mogli sakriti, stvarno se radilo samo o melodiji i akordima. Instinktivno smo pokušavali da stvorimo mesto gde ljudi žele da idu, koje deluje utešno. Osećamo da sada, možda više nego ikada, postoji potreba za takvim mestima.”

“Mnogo smo više od uloga koje igramo u najpopularnijem bendu čiji smo deo”, rekao je Majkl, a Bil Lorens dodaje: “Bilo je samo pitanje vremena kada ćemo napraviti album sami. Bliski smo prijatelji već 20 godina i radili smo zajedno u toliko različitih projekata – sa Snarky Puppy i u saradnji sa drugim umetnicima. Tako da je jednostavno bilo prirodno da to uradimo.”

Ne propustite ovo muzičko umeće koje oduševljava I inspiriše publiku širom sveta.

Datum: 3. novembar

Vrata otvaramo u 20:30

Musicology Showcase by Lenovo 21h

Michael League & Bill Laurance 22h

USLOVI za kupovinu i rezervaciju mesta:
Ulaznice za Stajanje
– Kupljene ulaznice omogućavaju pristup koncertu bez prethodne rezervacije.
– Slobodan prostor za stajanje (bez barskih stolova ili stolica).

Paket VIP PRVI RED (4 osobe)
-4 ulaznice
-Rezervacija barskog stola u prvom redu sa dva stajaća i dva sedeća mesta
-Ukoliko vaša grupa broji više od 4 osobe (do maksimalno 6), imate mogućnost dodatne kupovine ulaznica za stajanje.

Paket MALI SEPARE (4 osobe)
-4 ulaznice
-Rezervacija malog separea sa dva stajaća i dva sedeća mesta
-Ukoliko vaša grupa broji više od 4 osobe (do maksimalno 6), imate mogućnost dodatne kupovine ulaznica za stajanje.

Paket SREDNJI SEPARE (6 osoba)
-6 ulaznica
-Rezervacija srednjeg separea sa 4 sedeća i dva stajaća mesta
-Ukoliko vaša grupa broji više od 6 osoba (do maksimalno 8 ), imate mogućnost dodatne kupovine ulaznica za stajanje.

Paket VELIKI SEPARE (8 osoba)
-8 ulaznica
-Rezervacija velikog separea sa 7 sedećih i jednim stajaćim mestom
Ukoliko vaša grupa broji više od 8 osoba (do maksimalno 10), imate mogućnost dodatne kupovine ulaznica za stajanje.

 

Ukoliko kupite Paket PRVI RED VIP, Paket MALI SEPARE, Paket SREDNJI SEPARE, Paket VELIKI SEPARE, molimo vas da potvrdite svoju rezervaciju pozivom na broj telefona +381 63 594 294.

Adresa: BitefArtCafe, Mitropolita Petra 8

Parking se nalazi iza kluba