Revolucionari svetske hip-hop scene i višestruki dobitnik Gremi nagrada, Arrested Development, predstaviće se beogradskoj publici, 1. septembra 2022. godine, čime će zaokružiti letnji koncertni serijal Musicology Sessions. 

Pozitivno orijentisan hip-hop bend, eklektičnog i živopisnog zvuka, ritmova i stilova, suprotstavljaju se očekivanjima hip-hop kulture. Ohrabrujući lirizam koji govori o samorefleksiji i podstiče na promene, glavna je odlika njihovih pesama. Afrički ritmovi, bluz, fank, soul, rep i hip-hop samo su neki od stilova kojima je bend inspirisan u stvaranju svoje muzike. Ranih devedesetih godina, producent i frontmen grupe, Spič, zajedno sa Hedlajnerom, poznatim DJ-em, osnovali su grupu kao afirmativnu, afrocentričnu alternativu američkom “gangsta” repu. Njihova prezentacija živopisnog afričkog zvuka i mode bila je jedinstvena sinteza ritmova, žanrova i raspoloženja suprotstavljenih etabliranom, tvrdom imidžu američkog hip-hopa. Arrested Development predstavlja revolucionare hip-hop kulture koji su uticali na pogled i pristup mnogih poznatih bendova, kao što su, ,,Black Eyed Peas”, ,,Fugees”, i ,,Outkast”.
Album, “3 years, 5 Months and 2 Days in the Life of…”, izdat 1992. godine, doneo im je dve Gremi nagrade za najboljeg novog izvođača i najbolji rep singl ,,Tennessee“. Dobitnici su i priznanja poznatih medijskih kuća MTV i Magazin Rollin Stone, kao i nagrada Soul Train i NCAAP imidž.
Najnovije izdanje, ,,For the Fkn Love”, objavili su 2021. godine, za prestižnu izdavačku kuću Vagabond Productions and Configa. Na najnovijem albumu govore o savremenim temama, posebno ukazujući na potrebu za razumevanjem, poštovanjem i ljubavlju.


Ulaznice: https://new.tickets.rs/event/arrested_development_2394

Bitne informacije:
SVE ULAZNICE SU ZA STAJANJE, ograničena rezervacija stolova i separea samo nakon kupovine ulaznica 063594294
(svi barski stolovi su za minimum 4 osobe i imaju po dve stolice; rezervacija u speareu ne podrazumeva sedeća mesta za sve osobe, ovo zavisi od pozicije separea i broja osoba koje rezervišu)
Sektor BLIŽE BINI podrazumeva plato ispred bine koji je za stepenik viši od donjeg dela.
Sektor DALJE OD BINE se nalazi iza dela bližem bini i za stepenik je niži. Utoliko je vidljivost bine smanjena.
Vrata kluba se otvaraju u 20.30, koncert počinje u 22h
Ulaznica bez rezervacije ne podrazumeva mesto za stolom, pultom ili u separeu, i broj rezervacija je ograničen.