Američka fank basistkinja, pevačica i tekstopisac, Nik Vest, nastupiće 2. novembra, u okviru koncertnog serijala Musicology Sessions.

Nik Vest je talentovana basistkinja i virtuoz 21. veka, kojoj ne nedostaju ni muzička kreativnost, ni scenski pokret. Specifična je po „čiroki” frizuri koja je, simbolično – baš u obliku bas ključa. Uz biografiju koja uključuje rad sa produkcijom Kvinsi Džons, Prinsom, Džonom Mejerom, Mejsi Grej, Dejvom Stjuartom iz grupe Juritmiks, i mnogim drugima, Nik Vest je mnogo više od samo još jednog lepog lica.

Njene kolege muzičari, kritičari i publika, smatraju je za jednog od najistaknutijih predstavnika nove fank scene i za naslednicu legendarnog Prinsa, čija je štićenica bila i sa kojim je svojevremeno žuta štampa dovodila u vezu.

Poznati muzički novinar Alek Henderson je u magazinu „Billboard“ opisao ovu talentovanu basistkinju kao jednu od retkih umetnika 21. veka kojem ne nedostaju ni muzičke ideje ni virtuozitet i koji savršeno poznaje svoj instrument.

Prilikom jednog intervjua koji je dala za portal „Guestlist“, Nik Vest je na pitanje „Šta bi uradila da svet učiniš boljim?“ odgovorila: „Mislim da već to i radim. Upravo time što sam svoja, što stvaram čistu i zabavnu muziku, što nastupam uživo. Time što drugima pružam iskustvo i inspiraciju. Menjanje sveta počinje time što svako daje svoj udeo“.

Uz sve to, Nik Vest je pokrenula kampanju „Queens of strings“ koja pronalazi talentovane devojke i pomaže njihovu muzičku edukaciju.

Njen talenat je okupirao pažnju i Stivena Tajlera i Lenija Krevica, kojima je Nik Vest postala jedan od omiljenih mladih autora i scenskih ličnosti. „Osetio sam energiju te devojke već prvi put kada sam bio u istoj prostoriji sa njom – znao sam da je nešto posebno”, rekao je Tajler.

Njene fotografije bile su na naslovnim stranama „Bass Musician Magazine“, „Bass Player“, „Bass Quarterly“ (Nemačka) i „Bass Magazine“ (Japan). Bila je jedan od prvih muzičara koji su svirali na prvom šestožičanom „Fender“ basu, a zaštitno je lice njihove nove linije bas gitara „Dimension Bass“ (u čijem je razvoju i učestvovala), kao i bas pojačala „Black Beauty“ kompanije SWR. Fotografiju koja promoviše taj proizvod, odabrao je lično Markus Miler.

Datum: 2. novembar
Vrata kluba otvaramo u 20:30h
Koncert počinje u 22h

Ulaznice: https://tickets.rs/tour/nik_west_983

Informacije i rezervacije: 063.594.294