Dhafer Youssef, jedan od najinspirativnijih izvođača na World Music sceni,  ponovo stiže pred beogradsku publiku, kada će održati dva koncerta u klubu BitefArtCafe, 11. & 12. aprila u okviru koncertnog serijala Musicology Sessions.
Youssef se sa bendom vraća u srpsku prestonicu kako bi predstavio svoj najnoviji studijski album, “Streets of Minarets”, objavljen u januaru 2023. godine.
Dhafer Youssef je virtuoz na udu i ističe se kao jedan od najinventivnijih muzičara današnjice, a tokom svoje karijere duge dve i po decenije izdao je deset studijskih albuma, pokazujući svoju muzičku veštinu i sposobnost stvaranja jedinstvene fuzije žanrova. Njegov impresivan opus je nagrađen BBC World Music nagradom 2006. godine i Edison Award-om 2017. godine, a hvaljen je od strane medija poput The Guardian, The Times, The Evening Standard, Downbeat Magazine i Jazzwise. Osim toga, učestvovao je na koncertu All-Star Global Concert.
“Street of Minarets” donosi novi nivo eksperimentisanja, a na albumu su svirali impresivni muzičari poput Herbie Hancocka, Markus Millera, Rakesh Chaurasie, Adriano Dos Santosa, Dave Hollanda, Vinie Colaiute i Ambrosea Akinmusirea. Youssef se oslanjao na njihovu muzikalnost, uspevajući da zadrži njegov muzički identitet – most izmedju istoka i zapada; tradicionalne, indijske, arapske, klasične i džez muzike.
 
“Ovaj album je pre svega o putovanjima” napominje Dhafer. Putuje se na četiri strane sveta u potrazi za novim zvucima, koristeći drugačije vokalne tehnike i efekte uz koje je odrastao.
Ko bi mogao da zamisli da Ud, orijentalna lauta može da poprimi zvuke fanka?
Hrabrost je svakako obeležje velikih ljudi.
U okviru koncertnog serijala Musicology Sessions, Dhafer Youssef će predstaviti svoj jedinstveni spoj istočnih i zapadnih uticaja, obećavajući nezaboravan muzički doživljaj. Ovaj koncert označava dolazak jednog od najuticajnijih muzičara sa World Music scene, koji hrabro premošćuje granice i ostavlja publiku bez daha.
 
Datum: 11. & 12. april
Vrata kluba otvaramo u 20:30
Koncert počinje u 22:00
 
SVE ULAZNICE SU ZA STAJANJE
*ograničena rezervacija stolova i separea samo nakon kupovine ulaznica
– BARSKI STOLOVI su za minimum 4 osobe i imaju po dve stolice;
– SEPAREI su za minimum 6 osoba i ne podrazumeva sedeća mesta za sve osobe (ovo zavisi od pozicije separea i broja osoba koje rezervišu)
*Ulaznica bez rezervacije ne podrazumeva mesto za stolom, pultom ili u separeu i broj rezervacija je ograničen.
Informacije i rezervacije: 063594294 & 063594054
***Na koncertima postoji starosno ograničenje.
Deca uzrasta od 15 do 18 godina mogu prisustvovati koncertu u pratnji odrasle osobe.
 
Adresa: Mitropolita Petra 8
Parking se nalazi iza kluba
Informacije i rezervacije:
063594294 & 063594054